TeppoSyvril Ensin he ovat välinpitämättömiä, sitten he nauravat sinulle, seuraavaksi he taistelevat sinua vastaan ja lopulta sinä voitat.”

Musiikkikulttuuri, päihteet ytimessä.

Ajattelin blogata tänne Vapaavuoron puolelle musiikista ja erityisesti päihdemusiikista, suomalaisesta sellaisesta.

Muutama saate sananen. Lyö tänne jatkossakin suomalaista musiikkikulttuuria aiheena päihteet. Tässä kaksi ensimmäistä kappaletta. Musiikki usein kuvaan ajan henkeä ja ottaa usein myös kantaan ajankohtaisiin aiheisiin.

Tässä tuorein kappale, jonka kuuntelin tänään: Reijo Rihkama - Vajarit Överit - kuvastaa hyvin suomalaista ajatusmaailmaa.

https://

Ja tässä toinen kappale, joka oli ajanhengen mukainen ja vieläkin ajankohtainen:

Hector&Oscar  -  Savu

https://

 

Jatkoa seuraa tulevaisuudessa. :) 

 

Musiikki on minulle on aina ollut hyvin tärkeää. Sanoitukset ja niiden monipuolisuus.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän OPM kuva
Jani Virta

Musiikkikulttuuri ja päihteitä otsikon alle sopii kentiäs yksi legendaarisimmista "päihdebiiseistä". Ismo Alangon Taiteilijaelämää

https://www.youtube.com/watch?v=aZitk1o19pA

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Tuo on varmaan hänen kuuluisin päihdebiisi, toki ei ainoa. Kyllähän jengi laulaa tuotakin päissään karaokessa edelleen. Eivät vaan ehkä tajua mistä laulavat. :)

Käyttäjän OPM kuva
Jani Virta

Yksi mielenkiintoisimmista "huumebiiseistä" jota kuunnellaan paljon ja jonka joku Idols tähti meni rai.kaamaankin (tekemään huonon coverin) totaalisesti on Vuonna 85. Radioedit-versio (varmaankiin silloin aikoinaan radiossa soitettu, nykyään se soitetaan kokoversiona) versiosta puuttuu kappaleen keskeisin sanoituskohta: Ei lopu täältä polle, ei amfetamiini....

Poikasi pollella ratsastaa-merkitystä ei taida suurin osa kappaleen kuuntelijoista tietää täysin... Kyllä tuo polle on tarkoitaa aivan jotain muuta kuin hevosta.

Tämän blogin suosituimmat