TeppoSyvril Ensin he ovat välinpitämättömiä, sitten he nauravat sinulle, seuraavaksi he taistelevat sinua vastaan ja lopulta sinä voitat.”

Kingston Wall - Mushrooms

Tästä voi olla montaa mieltä, osa ihmisistä tämän yhdistää vahvasti sieniin ja psykedeliaan. En ihmettele sitä.

Minusta Kingston Wall oli aikansa päräyttävin bändi, toimii edelleen. 

https://

 

Vastapainoksi Eläkeläisiä ja heidän viinan huuruinen humppa. Itse olen aina pitänyt kyseisestä orkesterista.

https://

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

Käyttäjän OPM kuva
Jani Virta

Kingston Wall muistuttaa jonkinverran musiikkityyliltään Ozric Tentacles-bändiä. Tuokin bändi kuulemma taidetaan yhdistään psykedeliaan.

Kingston Wall on itselleni aivan outo. Tosin musiikkityyli ei oikein ole kuuntelulistallani. Eläkeläisiä on tullut jonkin verran kuunneltua. Kun suomeksi laulettuun kappaleeseen yhdistetään alkoholin käyttö ja naiset niin kappaleesta ja esiintyjästä tulee paljon parempi. Eläkeläisten kappaleet ovat osittain lauluja juomisesta. Parempi esimerkki menestyksestä alkoholi ja pan..kelu-sanoituksista on Petri Nyqård. Ilman juomisen ihailua olisiko Petri Nyqård noussut niin suureen suosioon. Itse epäilen vahvasti että ei. Mutta yllättävän monen menestyvän artistin tai bändin tunnetuimmat kappaleet lepäävät alkoholiin ja päihteesiin liittyviin sanoituksiin.

Ozric Tentancles:
https://www.youtube.com/watch?v=8pfPQ3bYRYk

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Ozric Tentancles on tuttu minulle. Tykkään.
Petri Nygård musavideot on ihan hauskoja, hän kyllä osaa ratsastaa alkoholilla hienosti.

Käyttäjän ossikurkisuonio kuva
Ossi Kurki-Suonio

Kova veto kesään! Kyseisen albumin Fire osoittaa, että coveri voi olla parempi kuin alkuperäinen. Mutta ei käy kiistäminen, että ovathan nuo vikat raidat aika happoisia.

Muistan kuinka aikanaan soitin progea diggailevalle faijalle Kingston Wallia. Hetken jälkeen tämä tuumas: "hyvin ne kyllä vetää. Mutta olisi ehkä enemmän voineet viettää aikaa siellä englannin tunneilla".

Käyttäjän rkoski kuva
Raimo Koski

Ei hemmetti, 21 minuuuttia, ei jaksa kuunnella loppuun.

Proge on vaikea laji. Jos se on keskinkertaista ja kappaleen pituus tuota luokkaa, se on huonoa vaikka muuten olisi vain keskinkertaista. Jethro Tull on tainnut tehdä ennätykset. Thick as a brick on koko LP samaa kappaletta ja A passion playssä on väliaikamusiikki tai ehkä paremminkin kuunnelma (The story of the hare who lost his spectacles). Tuosta sitten mieleen, että mitähän sieniä Lewis Carrol oli syönyt uneksiessaan Alicesta.

Käyttäjän rkoski kuva
Raimo Koski

Lisää puuduttavaa? väliaikamusiikkia: Ginger Bakerin melkein kymmenminuuttinen rumpusoolo, joka yllättävää kyllä, ei ole minun mielestäni yhtään tylsä. Creamin varsinaisen toiminta-ajan aikana Ginger oli bändin junkie, mutta myöhemmin sekä Eric että Jack liittyivät lootuksen kukan syöjiin. Videolta käy myös ilmi, että ihan aitoa Cream-musiikkia tuon kappaleen ei ollut tarkoituskaan olla. Eric ja Jack vain pitivät taukoa ja Ginger teki tupakkalakon.

Käyttäjän rkoski kuva
Raimo Koski

Jos nyt vaihtaisi suomalaiskansallisuuteen, niin Sibelius ja Leino ovat ainakin kuuluisia juoppoja, aikanaan tunteneet olleensa väärin ymmärrettyjä neroja.

Leinosta olen "kansan suusta" kuullut seuraavan jutun. Leinoa oli junassa ahdistellut naisihminen haluten kuulla runon. Lopulta Leino oli lausunut seuraavasti: "Sieltä se tullaa jullittaa, se suuren suuri härkä. Taitaa tulla naimasta, kun on kyrvän pää märkä." Sen jälkeen ahdistelu loppui.

Käyttäjän rkoski kuva
Raimo Koski

Jos nyt vaihtaisi ihan uuteen psykedeliaan, kehosta irtautumiseen ja kaikkeen muuhun jännään, niin uppoudutaan omaan hallusinaatioomme.

Tämän blogin suosituimmat